• +91 9971497814
  • info@interviewmaterial.com

Computer Interview Questions Answers

Question 1 : Count Number of characters using Pointers? 

Answer 1 :   Answer 5 : #include<iostream.h> void main() { int Char_Count(char *get_string); char *strcount "THIS IS A STRING"; int int_word_count Char_Count(strcount); cout<<"word count is "<<int_word_count; } int Char_Count(char *get_string) { int count 0; if (get_string ! NULL) { for (;*(get_string+count) ! ' ';++count); } return count; }

Question 2 :  What is another name for a motherboard? .  

Answer 2 :  A system board is another name for a computer motherboard.  

Question 3 : Invention of mouse.

Answer 3 : The computer mouse as we know it today was invented and developed by Douglas Englebart during the 60's and was patented on November 17, 1970. While creating the mouse Douglas was working at the Stanford Research Institute, a think tank sponsored by Stanford University and originally referred to the mouse as a "X-Y Position Indicator for a Display System." This mouse was first used with the Xerox Alto computer system in 1973. However, because of its lack of success the first widely used mouse is credited to being the mouse found on the Apple Lisa computer. Today, the mouse is now found and used on every computer.  

Question 4 : What is another name for a motherboard?

Answer 4 :  A system board is another name for a computer motherboard.

Question 5 : command sets a file's permission in Linux?

Answer 5 :  chmod

Question 6 : Which year was Microsoft Windows XP released?

Answer 6 :  Microsoft Windows XP was released on October 25, 2001.

Question 7 : What is sed?

Answer 7 :  sed is stream editor, a Unix tool for working with streams of text data. See the awful truth about sed.

Question 8 : What does it mean to "power cycle" a device ?

Answer 8 : 1:- Power cycling an electronic device is a technical way of saying "resetting" it. When you power cycle a device, you turn it off and then turn it back on again. Pretty high-tech, huh? Usually, you should let the device sit for a couple seconds after turning it off to make sure the memory in the device is fully cleared before turning it back on. Any electronic device can be power cycled, but the term is frequently used with cable modems, DSL modems, and routers. This is because small internal errors in these devices can prevent them from functioning correctly. Resetting them typically fixes the errors and allows them to work correctly again. 2: - If the drive only says "CD-ROM" or "DVD-ROM" then it probably does not burn CDs or DVDs. If it says CD-R, then it can burn recordable CDs and if it says CD-RW, it can write and rewrite to rewritable CDs. If the drive says DVD-R or DVD+R, it can burn DVD-R or DVD+R discs. If it says DVD-RW or DVD+RW, then it can burn rewritable DVDs. Drives that can burn CDs and read DVDs are often referred to as "Combo Drives" by many PC manufacturers. Apple Computer uses the term "SuperDrive" to refer to drives that can read and write to both CDs and DVDs.    

Question 9 : What is the maximum transfer speed of the wireless 802.11a standard?

Answer 9 : 54 Mbps is the maximum transfer speed of this standard

Question 10 : How many bits in a byte?

Answer 10 : 8

Computer Contributors

krishan
Rajeev Katiyar
Yes Baroda

Share your email for latest updates

Name:
Email:

Our partners