• +91 9971497814
  • info@interviewmaterial.com

Struts Interview Questions Answers

Question 1 : What is Struts?

Answer 1 : Struts is a web page development framework and an open source software that helps developers build web applications quickly and easily. Struts combines Java Servlets, Java Server Pages, custom tags, and message resources into a unified framework. It is a cooperative, synergistic platform, suitable for development teams, independent developers, and everyone between.

Question 2 : How is the MVC design pattern used in Struts framework?

Answer 2 : In the MVC design pattern, application flow is mediated by a central Controller. The Controller delegates requests to an appropriate handler. The handlers are tied to a Model, and each handler acts as an adapter between the request and the Model. The Model represents, or encapsulates, an application's business logic or state. Control is usually then forwarded back through the Controller to the appropriate View. The forwarding can be determined by consulting a set of mappings, usually loaded from a database or configuration file. This provides a loose coupling between the View and Model, which can make an application significantly easier to create and maintain. Controller--Servlet controller which supplied by Struts itself; View --- what you can see on the screen, a JSP page and presentation components; Model --- System state and a business logic JavaBeans.

Question 3 : Who makes the Struts?

Answer 3 : Struts is hosted by the Apache Software Foundation(ASF) as part of its Jakarta project, like Tomcat, Ant and Velocity.

Question 4 : Why it called Struts?

Answer 4 : Because the designers want to remind us of the invisible underpinnings that hold up our houses, buildings, bridges, and ourselves when we are on stilts. This excellent description of Struts reflect the role the Struts plays in developing web applications.

Question 5 : Do we need to pay the Struts if being used in commercial purpose?

Answer 5 : No. Struts is available for commercial use at no charge under the Apache Software License. You can also integrate the Struts components into your own framework just as if they were written in house without any red tape, fees, or other hassles.

Question 6 : What are the core classes of Struts?

Answer 6 : Action, ActionForm, ActionServlet, ActionMapping, ActionForward are basic classes of Structs.

Question 7 : What is the design role played by Struts?

Answer 7 : The role played by Structs is controller in Model/View/Controller(MVC) style. The View is played by JSP and Model is played by JDBC or generic data source classes. The Struts controller is a set of programmable components that allow developers to define exactly how the application interacts with the user.

Question 8 : How Struts control data flow?

Answer 8 : Struts implements the MVC/Layers pattern through the use of ActionForwards and ActionMappings to keep control-flow decisions out of presentation layer.

Question 9 : What configuration files are used in Struts?

Answer 9 : ApplicationResources.properties struts-config.xml These two files are used to bridge the gap between the Controller and the Model.

Question 10 : What helpers in the form of JSP pages are provided in Struts framework?

Answer 10 : --struts-html.tld --struts-bean.tld --struts-logic.tld

Struts Contributors

krishan

Share your email for latest updates

Name:
Email:

Our partners