• +91 9971497814
  • info@interviewmaterial.com

SAP Interview Questions Answers

Question 1 : Can BW run without a SAP R/3 implementation?

Answer 1 : Certainly. You can run BW without R/3 implementation. You can use pre-defined business content in BW using your non-SAP data. Here you simply need to map the transfer structures associated with BW data sources (InfoCubes, ODS tables) to the inbound data files or use 3rd part tool to connect your flat files and other data sources and load data in BW. Several third party ETL products such as Acta, Infomatica, DataStage and others will have been certified to load data in BW.

Question 2 : What is IDES?

Answer 2 : International Demonstration and Education System. A sample application provided for faster learning and implementation.

Question 3 : What is WF and its importance?

Answer 3 : Business Work Flow: Tool for automatic control and execution of cross-application processes. This involves coordinating the persons involved, the work steps required, the data, which needs to be processed (business objects). The main advantage is reduction in throughput times and the costs involved in managing business processes. Transparency and quality are enhanced by its use.

Question 4 : What is SAP R/3?

Answer 4 : A third generation set of highly integrated software modules that performs common business function based on multinational leading practice. Takes care of any enterprise however diverse in operation, spread over the world. In R/3 system all the three servers like presentation, application server and database server are located at different system.

Question 5 : What is SAP?

Answer 5 : SAP is the name of the company founded in 1972 under the German name (Systems, Applications, and Products in Data Processing) is the leading ERP (Enterprise Resource Planning) software package. SAP Basics feature * Configuration of the SAP modules o Transaction SPRO - this is the main tree for all the configuration. * Function Key o F1 - Help o F4 - Possible entries or matchcode for the field you are accessing o F5 - Selection screen o F7 - Previous screen o F8 - Next screen o F9 - Technical info o CTRL+X - Cut o CTRL+C - Copy o CTRL+V - Paste * Navigation o /n Skip to the next record if you are processing one batch input session o /bend Cancel a batch input foreground process o /nend Close all R/3 sessions and logoff o /nxxx x Call the transaction xxxx in the same session o /o Generate a session list o /oxxx x Call the transaction xxxx in an additional session o /i Delete the current session o /h Turn the debug mode on o /$tab Reset all buffers (for System Administrators) o /$syn c Synchronize instances buffers (for System Administrators) In 4.x, you can have long SAP transaction code up to a maximum of 20 character  

Question 6 : Different types of ERP ?

Answer 6 : SAP, BAAN, JD Edwards, Oracle Financials, Siebel, PeopleSoft. Among all the ERP’s most of the companies implemented or trying to implement SAP because of number of advantages aver other ERP packages.

Question 7 : Explain the concept of “Business Content” in SAP Business Information Warehouse?

Answer 7 : Business Content is a pre-configured set of role and task-relevant information models based on consistent Metadata in the SAP Business Information Warehouse. Business Content provides selected roles within a company with the information they need to carry out their tasks. These information models essentially contain roles, workbooks, queries, InfoSources, InfoCubes, key figures, characteristics, update rules and extractors for SAP R/3, mySAP.com Business Applications and other selected applications.

Question 8 : Why do you usually choose to implement SAP?

Answer 8 : There are number of technical reasons numbers of companies are planning to implement SAP. It’s highly configurable, highly secure data handling, min data redundancy, max data consistency, you can capitalize on economics of sales like purchasing, tight integration-cross function.

Question 9 : What is WF and its importance?

Answer 9 : Business Work Flow: Tool for automatic control and execution of cross-application processes. This involves coordinating the persons involved, the work steps required, the data, which needs to be processed (business objects). The main advantage is reduction in throughput times and the costs involved in managing business processes. Transparency and quality are enhanced by its use.

Question 10 : What are presentation, application and database servers in SAP R/3?

Answer 10 : The application layer of an R/3 System is made up of the application servers and the message server. Application programs in an R/3 System are run on application servers. The application servers communicate with the presentation components, the database, and also with each other, using the message server. All the data are stored in a centralized server. This server is called database server.

SAP Contributors

krishan

Share your email for latest updates

Name:
Email:

Our partners