• +91 9971497814
  • info@interviewmaterial.com

SAP Report Interview Questions Answers

Question 1 : How many types of Standard Internal Tables?

Answer 1 : - STANDARD TABLE: The key is, by default, set to NON-UNIQUE. You may not use the UNIQUE addition. - SORTED TABLE: Unlike stadard tables, sorted table have no default setting for the uniqueness attribute. If you do not specify either UNIQUE or NON-UNIQUE, the system defines a generic table type, where uniqueness is irrelevant. You can use generic types to specify the type of generic subroutine parameters. - HASHED TABLE: Hashed tables have no default setting. You must use the UNIQUE addition with hashed tables. You may not use NON-UNIQUE.

Question 2 : What is ABAP Memory and SAP Memory?

Answer 2 : SAP memory is a memory area to which all main sessions within a SAPgui have access. You can use SAP memory either to pass data from one program to another within a session, or to pass data from one session to another. Application programs that use SAP memory must do so using SPA/GPA parameters . ABAP memory is a memory area that all ABAP programs within the same internal session can access using the EXPORT and IMPORT statements. Data within this area remains intact during a whole sequence of program calls. To pass data to a program which you are calling, the data needs to be placed in ABAP memory before the call is made. The internal session of the called program then replaces that of the calling program. The program called can then read from the ABAP memory. 1. SAP memory is for cross-transaction Applications and ABAP/4 memory is transaction-specific. 2. The SAP memory, otherwise known as the global memory, is available to a user during the entire duration of a terminal session. Its contents are retained across transaction boundaries as well as external and internal sessions. The contents of the ABAP/4 memory are retained only during the lifetime of an external session. You can retain or pass data across internal sessions. 3. The SET PARAMETER and GET PARAMETER statements allow you to write to, or read from, the SAP memory. The EXPORT TO MEMORY and IMPORT FROM MEMORY statements allow you to write data to, or read data from, the ABAP memory.

Question 3 : When you create sales report, What you can see in that report ? What are those field names or data element names?

Answer 3 :  vbak-auart, "ORDER TYPE vbak-audat, "DOCUMENT DATE vbak-kunnr, "CUSTOMER vbak-bstnk, "PURCHASEORDERNO vbak-submi, "collective no vbrp-posnr, "ITEM vbrp-matnr, "MATERIAL NUMBER vbrp-arktx, "DESCRIPTION vbrp-fkimg, "ORDER QTY vbrp-vkbur, "SALESOFFICE vbrp-aubel, "SALES DOCUMENT vbrk-netwr, "NETPRICE vbrk-vbeln, "BILLINGDOCNO vbrk-knumv, "DOC.CONDITION kna1-name1, "CUSTOMERNAME vbrp-werks, "PLANT vbrk-kunrg, "PAYER kna1-name1, "PAYER NAME vbpa-kunnr, "EMPLOYEENO vbrk-netwr, "DISCOUNT vbrk-netwr,"NETAMT vbrk-netwr,"INVAMT vbrk-fkart, "billing type vbrk-netwr, "CST konv-kbetr, "CST PER vbrk-netwr, "LST konv-kbetr, "LST PER vbrk-netwr, "ED konv-kbetr, "ED PER vbrk-netwr, "Ecs konv-kbetr, "Ecs PER vbrk-netwr, "SURCHARGE vbrk-fkdat, "BILLINGDATE kna1-name1, "EMPLOYEENAME vbak-bstdk, "PODATE likp-bolnr, "Bill Of Lading likp-traty, "Means of Transport Type likp-traid, "Means of Transport ID vbpa-kunnr, "Bill To Party kna1-name1, "Bill To Party Name vbrk-netwr, "Net Amount Basic Amount - Discount

Question 4 : What is CAT?

Answer 4 : "CAT" Computer Aided Test Tool. Used to create test cases for application testing purposes.

Question 5 : How many types of standard SAP Internal Tables?

Answer 5 : 1)standered table 2)index table 3)hashed table 4)sorted table

Question 6 : What are the difference between table controls and step loops in dialog programming?

Answer 6 : 1. Function modules use a special screen to define the parameters where as subroutines use the same ABAP/4 editor to define its parameters. 2. Tables work area can be commonly shared by calling program and subroutine where as function modules do not share commonly. 3. Calling a function module syntax (Call function.) is different from calling a subroutine syntax (perform….). 4. With raise statement user can exit from a function module where as exit is used in subroutines.

Question 7 : What is ALE, IDOC , EDI , RFC. Explain briefly.

Answer 7 : ALE: application linking enabling IDOC: intermediatary documents EDI: electronic data interchange RFC: remote function call

Question 8 : What is an Interactive Report?

Answer 8 : An Interactive report allows the user to participate in retrieving and present data at each level.while classical report doesn't have access to interact

Question 9 : How many dictionary objects are there and list all

Answer 9 : Available Dictionary Objects are Domains, Viwes, Match Codes, Lock Objects, Structures, Data Elements, Intenal Types.

Question 10 : What is meant by BDC. How many methods of BDC are there?

Answer 10 : BDC -> BATCH DATA COMMUNICATION. METHODS OF BDC-> Direct Input method, Batch Input Session method, Call transaction method.

SAP Report Contributors

krishan

Share your email for latest updates

Name:
Email:

Our partners