• +91 9971497814
  • info@interviewmaterial.com

SAP BDC Interview Questions Answers

Question 1 : How to load data from MS Excel sheet to SAP by using BDC method ?

Answer 1 : KCD_EXCEL_OLE_TO_INT_CONVERT even takes care of blank cells and is available in older versions of SAP * Add values to internal table SORT t_cells BY row col. LOOP AT t_cells INTO wa_cells. MOVE : wa_cells-col TO l_index. ASSIGN COMPONENT l_index OF STRUCTURE itab TO <f_value>. MOVE : wa_cells-value TO <f_value>. AT END OF row. APPEND itab CLEAR itab. ENDAT. ENDLOOP.

Question 2 : What kind of BDC programs are written ?

Answer 2 : There are five types of BDC methods available. They are 1.Batch input session 2.Call Transaction 3.Recording 4.Direct Input and 5.LSMW

Question 3 : Call transaction method, how to capture the errors ?

Answer 3 : IN CALL TRANSACTION TO CAPTURE THE ERRORS WE SHOULD PERFORM THE FOLLOWING. FIRST ME MUST DECLARE AN INTERNAL TABLE WITH THE STRUCTURE OF BDCMSGCOLL TABLE. THEN WHILE WRITING THE CALL TRANSACTION STATEMENT WE SHOULD PUT THE 'E' MODE FOR CAPTURING ALL THE ERRORS. THEN FINALLY THE CAPTURED ERRORS MUST TO SENT TO THE INTERNAL TABLE WHICH WE DECLARED IN THE BEGINNING WITH BDCMSGCOLL BY USING THE FUNCTION MODULE "FORMAT_MESSAGE" AND THUS THE ERROR MESSAGES WILL BE SENT TO THE INTERNAL TABLE WHICH WE DECLARED AT THE BEGINNING.

Question 4 : What is the difference between call transaction and session method?

Answer 4 : Session method: The records are not added to the database until the session is processed. sy-subrc is not returned. Error logs are created for error records. Updation in database table is always Synchronous. Call Transaction method: The records are immediately added to the database table. sy-subrc is returned to 0 if successful. Error logs are not created and hence the errors need to be handled explicitly. Updation in database table is either Synchronous or Asynchronous.

Question 5 : What is the difference between Upload and WS_Upload ?

Answer 5 : The diffrence between WS_Upload and Upload is when you use function Upload it prompts for a dailog box where in you need to key in the file location.Where as in case of WS_Upload you specify the file location in the function input parameters itself

Question 6 : If I want to execute a program only in background not in foreground is there any option for this?

Answer 6 : The sm37 transaction can be used for running a program in the background. Also in the session method while processing the session you can specify the processing type as background or foreground.

Question 7 : Update types in Call transaction method. What is the difference ?

Answer 7 : At present with SAP we have only modes of updation 1.Synchronus Update. 2.Asynchronous Update. There is no more Local Update.

Question 8 : SM35 transaction . How to automate BDC ?

Answer 8 : After execution of batch input program , the session created is placed in the session queqe which can be viewed using SM35 transaction executing / Releseing the session will start the transfer of the data from the session into the database tables./

Question 9 : Data conversion experience?

Answer 9 : DATA CONVERSIONS: SAP HAS PROVIDED A TOOL NAMED LSMW WHICH CONVERTS THE LEGACY DATA INTO THE REQUIRED SAP FORMAT AND UPDATES THE DATABASE.

Question 10 : Open datasets, Read datasets ( Reading and writing data to files)?

Answer 10 : Date Sets are nothing but files on Application Server,they can even be called as Sequential files. Open Dataset Is used to open required file on the application Server. Read Dataset. Is used to read the contents required file on the application Server.

SAP BDC Contributors

krishan

Share your email for latest updates

Name:
Email:

Our partners