• +91 9971497814
  • info@interviewmaterial.com

Load Runner Interview Questions Answers

Question 1 : How do you identify the performance bottlenecks?

Answer 1 :  Performance Bottlenecks can be detected by using monitors. These monitors might be application server monitors, web server monitors, database server monitors and network monitors. They help in finding out the troubled area in our scenario which causes increased response time. The measurements made are usually performance response time, throughput, hits/sec, network delay graphs, etc.

Question 2 : Where do you set Iteration for Vuser testing?

Answer 2 : We set Iterations in the Run Time Settings of the VuGen. The navigation for this is Run time settings, Pacing tab, set number of iterations.

Question 3 : If you want to stop the execution of your script on error, how do you do that?

Answer 3 : The lr_abort function aborts the execution of a Vuser script. It instructs the Vuser to stop executing the Actions section, execute the vuser_end section and end the execution. This function is useful when you need to manually abort a script execution as a result of a specific error condition. When you end a script using this function, the Vuser is assigned the status "Stopped". For this to take effect, we have to first uncheck the “Continue on error” option in Run-Time Settings.

Question 4 : How do you write user defined functions in LR? Give me few functions you wrote in your previous project?

Answer 4 : library (DLL) with the function. We add this library to VuGen bin directory. Once the library is added then we assign user defined function as a parameter. The function should have the following format: __declspec (dllexport) char* <function name>(char*, char*)Examples of user defined functions are as follows:GetVersion, GetCurrentTime, GetPltform are some of the user defined functions used in my earlier project.

Question 5 : What is the relation between Response Time and Throughput?

Answer 5 : The Throughput graph shows the amount of data in bytes that the Vusers received from the server in a second. When we compare this with the transaction response time, we will notice that as throughput decreased, the response time also decreased. Similarly, the peak throughput and highest response time would occur approximately at the same time.

Question 6 : What are the changes you can make in run-time settings?

Answer 6 : The Run Time Settings that we make are: a) Pacing - It has iteration count. b) Log - Under this we have Disable Logging Standard Log and c) Extended Think Time - In think time we have two options like Ignore think time and Replay think time. d) General - Under general tab we can set the vusers as process or as multithreading and whether each step as a transaction.

Question 7 : What is Ramp up? How do you set this?

Answer 7 : This option is used to gradually increase the amount of Vusers/load on the server. An initial value is set and a value to wait between intervals can be specified. To set Ramp Up, go to ‘Scenario Scheduling Options’

Question 8 : What is the advantage of running the Vuser as thread?

Answer 8 : VuGen provides the facility to use multithreading. This enables more Vusers to be run per generator. If the Vuser is run as a process, the same driver program is loaded into memory for each Vuser, thus taking up a large amount of memory. This limits the number of Vusers that can be run on a single generator. If the Vuser is run as a thread, only one instance of the driver program is loaded into memory for the given number of Vusers (say 100). Each thread shares the memory of the parent driver program, thus enabling more Vusers to be run per generator.

Question 9 : How do you perform functional testing under load?

Answer 9 : Functionality under load can be tested by running several Vusers concurrently. By increasing the amount of Vusers, we can determine how much load the server can sustain.

Question 10 : Explain the Configuration of your systems?

Answer 10 : The configuration of our systems refers to that of the client machines on which we run the Vusers. The configuration of any client machine includes its hardware settings, memory, operating system, software applications, development tools, etc. This system component configuration should match with the overall system configuration that would include the network infrastructure, the web server, the database server, and any other components that go with this larger system so as to achieve the load testing objectives.

Load Runner Contributors

krishan

Share your email for latest updates

Name:
Email:

Our partners