• +91 9971497814
  • info@interviewmaterial.com

Sharepoint Interview Questions Answers

Question 1 : Are there any browser recommendations?

Answer 1 : Yes. Microsoft recommends using the following browsers for viewing and editing Windows SharePoint Services sites: Microsoft Internet Explorer 5.01 with Service Pack 2, Microsoft Internet Explorer 5.5 with Service Pack 2, Internet Explorer 6, Netscape Navigator 6.2 or later.

Question 2 : Are there any IT requirements or downloads required to set up my SharePoint site?

Answer 2 : No. You do not need to download any code or plan for any IT support. Simply complete the on-line signup process and provide us your current and correct email address. Once you have successfully signed up and your site has been provisioned, we will send a confirmation to the email address you provided.

Question 3 : Can each user have access to their own calendar?

Answer 3 : Yes there are two ways to do this, * by creating a calendar for each user, or * by creating a calendar with a view for each user  

Question 4 : Can I ask users outside of my organization to participate in my Windows SharePoint Services site?

Answer 4 : Yes. You can manage this process using the Administration Site Settings. Simply add users via their e-mail alias and assign permissions such as Reader or Contributor.

Question 5 : Can I create custom templates?

Answer 5 : Yes you can. You can have templates for business plans, doctor's office, lawyer's office etc.

Question 6 : Can I customize my Windows SharePoint Services site?

Answer 6 : YES! Windows SharePoint Services makes updating sites and their content from the browser easier then ever. SharePoint includes tools that let you create custom lists, calendars, page views, etc. You can apply a theme; add List, Survey and Document Library Web Parts to a page; create personal views; change logos; connect Web Parts and more. To fully customize your site, you can use Microsoft FrontPage 2003. Specifically, you can use FrontPage themes and shared borders, and also use FrontPage to create photo galleries and top ten lists, utilize standard usage reports, and integrate automatic Web content.  

Question 7 : Can I download information directly from a SharePoint site to a personal digital assistant (PDA)?

Answer 7 : No you cannot. However, you can exchange contact information lists with Microsoft Outlook.

Question 8 : Can I get domain name for my Web site?

Answer 8 : Unfortunately, no. At this point, we don't offer domain names for SharePoint sites. But very soon we will be making this available for all our SharePoint site customers. Please keep checking this page for further update on this. Meanwhile, we suggest you go ahead and set up your site and create content for it.

Question 9 : Can I post any kind of document?

Answer 9 : You can post documents in many formats, including .pdf, .htm and .doc. In addition, if you are using Microsoft Office XP, you can save documents directly to your Windows SharePoint Services site.

Question 10 : Can more than one person use the same login?

Answer 10 : If the users sharing that login will have the same permissions and there is no fear of them sharing a password, then yes. Otherwise, this is discouraged.

Sharepoint Contributors

krishan

Share your email for latest updates

Name:
Email:

Our partners