• +91 9971497814
  • info@interviewmaterial.com

Visual Basic 6 Interview Questions Answers

Question 1 : What's the mean of "New" keyword? 

Answer 1 : "New" Keyword is used to allocate the memory for new  instance of the connection,rectorset etc. . 

Question 2 : DSN Less Connection?

Answer 2 : "Server=Oracle; Driver={Microsoft ODBC for Oracle};"

Question 3 : Calling Stored Procedures in VB?

Answer 3 : 1. Calling Simply the Procedure with out Arguments "Call ProcedureName}" 2. If it is with Arguments Means then Declare the Query Def qy Set Qy as New Query def Qy.SQL = "{Call ProcedureName(?

Question 4 : What is the max size allowed for Msgbox Prompt and Input Box?

Answer 4 : 1024

Question 5 : what will be the result for 15/4 and 154 ?

Answer 5 : 15/4 = 3.75 and 154 = 3

Question 6 : What is the max size allowed for Max label caption length.?

Answer 6 : 2,048

Question 7 : What is the max size allowed for Max Control Names length?

Answer 7 : 255.

Question 8 : What is the max size allowed for Max Text box length.

Answer 8 : 32,000

Question 9 : What is ADO? What are its objects ?

Answer 9 : ActiveX Data Object. ADO can access data from both flat files as well as the databases. I.e., It is encapsulation of DAO, RDO, and OLE that is why we call it as OLE-DB Technology. Objects are Connection, Record Set, Command, Parameter, field, Error, Property.

Question 10 : What methods are used for DBGrid in unbound mode?

Answer 10 : AddData, EditData, Readdata, WriteData.

Visual Basic 6 Contributors

krishan

Share your email for latest updates

Name:
Email:

Our partners