• +91 9971497814
  • info@interviewmaterial.com

SAP Interview Questions Answers

Question 1 : What is SAP R/3?

Answer 1 : A third generation set of highly integrated software modules that performs common business function based on multinational leading practice. Takes care of any enterprise however diverse in operation, spread over the world. In R/3 system all the three servers like presentation, application server and database server are located at different system.

Question 2 : Explain open SQL vs native SQL?

Answer 2 : ABAP Native SQL allows you to include database-specific SQL statements in an ABAP program. Most ABAP programs containing database-specific SQL statements do not run with different databases. If different databases are involved, use Open SQL. To execute ABAP Native SQL in an ABAP program, use the statement EXEC. Open SQL (Subset of standard SQL statements), allows you to access all database tables available in the R/3 System, regardless of the manufacturer. To avoid conflicts between database tables and to keep ABAP programs independent from the database system used, SAP has generated its own set of SQL statements known as Open SQL.

Question 3 : What is the significance of ODS in BIW?

Answer 3 : An ODS Object serves to store consolidated and debugged transaction data on a document level (atomic level). It describes a consolidated dataset from one or more InfoSources. This dataset can be analyzed with a BEx Query or InfoSet Query. The data of an ODS Object can be updated with a delta update into InfoCubes and/or other ODS Objects in the same system or across systems. In contrast to multi-dimensional data storage with InfoCubes, the data in ODS Objects is stored in transparent, flat database tables.

Question 4 : What is AWB?. What is its purpose?

Answer 4 : AWB stands for Administrator WorkBench. AWB is a tool for controlling, monitoring and maintaining all the processes connected with data staging and processing in the business information whearhousing.

Question 5 : What is Bex?

Answer 5 : Bex stands for Business Explorer. Bex enables end user to locate reports, view reports, analyze information and can execute queries. The queries in workbook can be saved to there respective roles in the Bex browser. Bex has the following components: Bex Browser, Bex analyzer, Bex Map, Bex Web.

Question 6 : Explain the concept of “Business Content” in SAP Business Information Warehouse?

Answer 6 : Business Content is a pre-configured set of role and task-relevant information models based on consistent Metadata in the SAP Business Information Warehouse. Business Content provides selected roles within a company with the information they need to carry out their tasks. These information models essentially contain roles, workbooks, queries, InfoSources, InfoCubes, key figures, characteristics, update rules and extractors for SAP R/3, mySAP.com Business Applications and other selected applications.

Question 7 : What is WF and its importance?

Answer 7 : Business Work Flow: Tool for automatic control and execution of cross-application processes. This involves coordinating the persons involved, the work steps required, the data, which needs to be processed (business objects). The main advantage is reduction in throughput times and the costs involved in managing business processes. Transparency and quality are enhanced by its use.

Question 8 : What is WF and its importance?

Answer 8 : Business Work Flow: Tool for automatic control and execution of cross-application processes. This involves coordinating the persons involved, the work steps required, the data, which needs to be processed (business objects). The main advantage is reduction in throughput times and the costs involved in managing business processes. Transparency and quality are enhanced by its use.

Question 9 : Can BW run without a SAP R/3 implementation?

Answer 9 : Certainly. You can run BW without R/3 implementation. You can use pre-defined business content in BW using your non-SAP data. Here you simply need to map the transfer structures associated with BW data sources (InfoCubes, ODS tables) to the inbound data files or use 3rd part tool to connect your flat files and other data sources and load data in BW. Several third party ETL products such as Acta, Infomatica, DataStage and others will have been certified to load data in BW.

Question 10 : What should be the approach for writing a BDC program?

Answer 10 : Convert the legacy system data to a flat file and convert flat file into internal table. Transfer the flat file into sap system called “sap data transfer”. Call transaction(Write the program explicitly) or create sessions (sessions are created and processed ,if success data will transfer).

SAP Contributors

krishan

Share your email for latest updates

Name:
Email:

Our partners