• +91 9971497814
  • info@interviewmaterial.com

Sharepoint Interview Questions Answers

Question 1 : What would you like to see in the next version of SharePoint?

Answer 1 : # SPS and STS on same machine # Tree view of Categories and Folders # General Discussion Web Part # Personalization of Dashboards # Role Customization # Email to say WHY a document has been rejected for Approval # More ways to customize the interface # Backup and restore an individual Workspaces # Filter for Visio # Better way to track activity on SPS

Question 2 : Which class is used to retrieve data from multiple lists?

Answer 2 :  SPSiteDataQuery class is used to retrieve data from multiple lists. It queries the data from multiple lists across different sites in a collection. Usually it is used in list aggregation, where list data from team sites or other subsites is collated and presented in a single interface. It aggregates the data from SharePoint lists only while ignoring data from external lists.

Question 3 : Can SharePoint compare two document versions?

Answer 3 : "In Word 2003, you can compare documents side by side. Open two documents. Then, from the Window menu of one of them, select the Compare Side By Side command. If you have only two documents open, the command will automatically choose to compare them. If you have three or more documents open, you'll have to select which document to compare with the current file. A floating toolbar with two buttons will open. If the button on the left is selected, Word will scroll both documents at the same time. Press the button on the right side of the toolbar to return to where the cursor was located when you started comparing."  

Question 4 : What are the advantages of a hosted SharePoint vs. one that is on an in-house server?

Answer 4 : * No hardware investment, i.e. lower costs * No software to download - ready to start from the word go * No IT resources - Anyone who has used a Web program like Hotmail can use it * Faster deployment

Question 5 : What are the benefits of Microsoft Office SharePoint Server 2007?

Answer 5 : * Provide a simple, familiar, and consistent user experience. * Boost employee productivity by simplifying everyday business activities. * Help meet regulatory requirements through comprehensive control over content. * Effectively manage and repurpose content to gain increased business value. * Simplify organization-wide access to both structured and unstructured information across disparate systems. * Connect people with information and expertise. * Accelerate shared business processes across organizational boundaries. * Share business data without divulging sensitive information. * Enable people to make better-informed decisions by presenting business-critical information in one central location. * Provide a single, integrated platform to manage intranet, extranet, and Internet applications across the enterprise.

Question 6 : What are the advanced features of MOSS 2007?

Answer 6 : * User Interface (UI) and navigation enhancements * Document management enhancements * The new Workflow engine * Office 2007 Integration * New Web Parts * New Site-type templates * Enhancements to List technology * Web Content Management * Business Data Catalog * Search enhancements * Report Center * Records Management * Business Intelligence and Excel Server * Forms Server and InfoPath * The “Features” feature * Alternate authentication providers and Forms-based authentication  

Question 7 : Explain Content types in Sharepoint.

Answer 7 : A content type is a WSS type definition which is flexible and reusable. It is used to define the columns and behavior for an item in a list or a document in a document library.

Question 8 : what is a document library?

Answer 8 : A document library is where you upload your core documents. They consist of a row and column view with links to the documents. When the document is updated so is the link on your site. You can also track metadata on your documents. Metadata would consist of document properties.

Question 9 : what is a document library?

Answer 9 : A document library is where you upload your core documents. They consist of a row and column view with links to the documents. When the document is updated so is the link on your site. You can also track metadata on your documents. Metadata would consist of document properties.

Question 10 : what is a meeting workspace?

Answer 10 : A meeting workspace is a place to store information, attendees, and tasks related to a specific meeting.

Sharepoint Contributors

krishan

Share your email for latest updates

Name:
Email:

Our partners