• +91 9971497814
  • info@interviewmaterial.com

Chapter 13 Why Do We Fall ill Interview Questions Answers

Question 1 :
State any two conditions essential for good health.


Answer 1 :

  • Good economic condition and earnings
  • Social environment

Question 2 : State any two conditions essential for being free of disease.

Answer 2 :

  • Living in a healthy and hygienic environment.
  • Getting vaccination against infectious disease whenever required.

Question 3 : Are the answers to the above questions necessarily the same or different? Why?

Answer 3 :

The answers to the above questions are different because a person may be free of disease but not be good mentally, socially and economically.

Question 4 :  List any three reasons why you would think that you are sick and ought to see a doctor. If only one of these symptoms were present, would you still go to the doctor? Why or why not?

Answer 4 :

(a). Headache, fever
(b). Muscle pain
(c). Dysentery

Usually, we do not visit a doctor if any one of the symptoms is observed as it does not affect the general health of the ability to work. But, if these symptoms are seen for a long period of time then we should consult a doctor for proper treatment.

Question 5 :
 In which of the following case do you think the long-term effects on your health are likely to be most unpleasant?

  1. if you get jaundice
  2. if you get lice
  3. if you get acne. Why?

Answer 5 :

Jaundice causes a long term effect on our health. This chronic disease lasts for a long period of time. Jaundice develops slowly and does not spread rapidly.

Question 6 : Why are we normally advised to take bland and nourishing food when we are sick?

Answer 6 :

When we fall sick, normal body functioning gets disturbed and do not function normally. As a result, improper digestion ability, we lose appetite and absorption of food is slow. Therefore, we are advised to take bland and nourishing food during sickness as it is easily digested and contains adequate nutrients, vitamins and minerals to produce energy.

Question 7 : What are the different means by which infectious diseases are spread?

Answer 7 :

Infectious diseases are generally spread through the following modes – Water, air, vector such as mosquito, sexual contact, physical contact with the affected, or by using affected person’s clothes, bedding, utensils, etc.

Question 8 : What precautions can you take in your school to reduce the incidence of infectious diseases?

Answer 8 :

Some of the precautions that we can take in our school to reduce the incidence of infectious diseases are –

(a). Trying to stay away from students who are infected.
(b). Covering mouth and nose while coughing and sneezing.
(c). Keeping the school environment clean so that there are no multiplication vectors.
(d). Consuming safe aqua guard water.

Question 9 : What is immunization?

Answer 9 :

The method to boost our immune system with the help of vaccines that help the body to fight against infectious diseases is called immunization.

Question 10 :  What are the immunization programs available at the nearest health center in your locality? Which of these diseases are the major health problems in your area?

Answer 10 :

The immunization programs available at the nearest health centers are Measles, Mumps, and Rubella (MMR), polio vaccine, jaundice, Diptheria, Pertusis, and Tetanus (DPT), typhoid, hepatitis B.

From above typhoid and jaundice create major health problems.


Selected

 

Chapter 13 Why Do We Fall ill Contributors

krishan

Share your email for latest updates

Name:
Email:

Our partners