• +91 9971497814
  • info@interviewmaterial.com

Chapter 7- Introduction to Python Interview Questions Answers

Question 1 :
Is Python a high-level Language ?

Answer 1 :

Yes, Python is a high-level Language.

Question 2 :
Is Python interpreted ?

Answer 2 :

Yes, Python is a interpreted language.

Question 3 :
Is Python Object-Oriented Language ?

Answer 3 :

Yes, Python is a Object-Oriented Language.

Question 4 :
Can Python be easily integrated with C+ + ?

Answer 4 :

Yes, Python can be easily integrated with C + +.

Question 5 :
Is Python supports GUI applications?

Answer 5 :

Yes, Python supports GUI applications.

Question 6 :
Does Python support automatic garbage collection ?

Answer 6 :

No, Python does not support automatic garbage collection.

Question 7 :
“Python is Scalable”, is this statement true?

Answer 7 :

True.

Question 8 :
Define Python ?

Answer 8 :

Python is a high-level, interpreted, interactive and object oriented-scripting language.

Question 9 :
Why Python is interpreted ?

Answer 9 :

Python is interpreted because it processed at runtime by the interpreter and you do not need to compile your program before executing it. This is similar to PERL and PHP.

Question 10 :
Is there a tool to help find bugs or perform static analysis ?

Answer 10 :

Yes,

  1. Pychecker is a static analysis tool that finds bugs in Python source code and warns about code complexity and style.
  2. Pylint is another tool that checks if a module statisfies a coding standards, and also makes it possible to write plug-ins to add a custom feature.


Selected

 

Chapter 7- Introduction to Python Contributors

krishan

Share your email for latest updates

Name:
Email:

Our partners