• +91 9971497814
  • info@interviewmaterial.com

Chapter 8- Getting Started with Python Interview Questions Answers

Question 1 :
What are the two modes in Python ?
What are the two modes in Python ?

Answer 1 :

Interactive Mode Programming and Script Mode Programming.

Question 2 :
Write any two Standard Data Types in Python.

Answer 2 :

List and String.

Question 3 :
Is List a standard data type ?

Answer 3 :

Yes, List is a standard data type.

Question 4 :
Write the kind of Python’s dictionary ?

Answer 4 :

Python’s dictionaries are kind of hash table type.

Question 5 :
What is the extension of Python language?

Answer 5 :

All Python files have extension “.py”.

Question 6 :
Which mode of Python invoking the interpreter without passing a script file as a parameter ?

Answer 6 :

Interactive Mode Programming.

Question 7 :
Does Python allows you to assign a single value to several variables simultaneously ?

Answer 7 :

Yes, Python allows you to assign a single value to several variables simultaneously.

Question 8 :
Does Python allow for only double quotes ?

Answer 8 :

No, Python does allow for either pairs of single or double quotes.

Question 9 :
What is IDLE?

Answer 9 :

IDLE (pronounced as Idli) is the most popular Python development environment IDLE is an acronym of Integrated Develop Environment

Question 10 :
What is the difference between a keyword and an identifier ?

Answer 10 :

Keyword is a special word that has a special meaning and purpose. Keywords are reserved and are few. For example : if, else, elif etc.
Identifier is the user-defined name given to a part of a program like variable, object, functions etc. Identifiers are not reserverd. These are defined by the user but they can have letters, digits and a symbols underscore. They must begin with either a letter or underscore. For example : chess, _ch, etc.


Selected

 

Chapter 8- Getting Started with Python Contributors

krishan

Share your email for latest updates

Name:
Email:

Our partners