• +91 9971497814
  • info@interviewmaterial.com

Chapter 9- Operators in Python Interview Questions Answers

Question 1 :
Write the output of the given Python code :
a = 0
a+ =2
print (a)

Answer 1 : 2

Question 2 :
Write the output of the given Python code :

print (3 + 4)
print (3 – 4)
print (3 * 4) print (3/4)
print (3 % 2)
print (3**4) #3 to the fourth power
print (3 // 4) #floor division

Answer 2 :

7
-1
12
0.75
1
81
0

Question 3 :
Write the output of the given Python code :

a = 20
if a > = 22:
print(“if”)
elif a >= 21:
print(“elif”)
else:
print(“else”)

Answer 3 :

else

Question 4 :
What is the another name of Comparison Operators?

Answer 4 :

Relational Operators.

Question 5 :
What is the use of “+” operator?

Answer 5 :

The “+” operator adds values on either side of the operator.

Question 6 :
What is the use of operator?

Answer 6 :

The operator subtracts right hand operand from left hand operand.

Question 7 :
What is the use of “*” operator?

Answer 7 :

The “*” operator multiplies values on either side of the operator.

Question 8 :
What is the use of “%” operator?

Answer 8 :

The “%” operator divides left hand operand by right hand operand and returns remainder.

Question 9 :
What is the use of “**” operator?

Answer 9 :

The “**” operator performs exponential (power) calculation on operators.

Question 10 :
What is the use of 7/” operator?

Answer 10 :

The 7/” operator results is the quotient in which the digits after the decimal point are removed.


Selected

 

Chapter 9- Operators in Python Contributors

krishan

Share your email for latest updates

Name:
Email:

Our partners