• +91 9971497814
  • info@interviewmaterial.com

Chapter 8 Binomial Theorem Ex-8.1 Interview Questions Answers

Question 1 : Expand the expression (1– 2x)5

Answer 1 : By using Binomial Theorem, the expression (1– 2x)5 can be expanded as

Question 2 : Expand the expression 

Answer 2 :

By using Binomial Theorem, the expression  can be expanded as

Question 3 : Expand the expression (2x – 3)6

Answer 3 : By using Binomial Theorem, the expression (2x – 3)6 can be expanded as

Question 4 : Expand the expression 

Answer 4 :

By using Binomial Theorem, the expression  can be expanded as

Question 5 : Expand  

Answer 5 : By using Binomial Theorem, the expression   can be expanded as

Question 6 : Using Binomial Theorem, evaluate (96)3

Answer 6 :

96 can be expressed as the sum or difference of two numbers whose powers are easier to calculate and then, binomial theorem can be applied.
It can be written that, 96 = 100 – 4

Question 7 : Using Binomial Theorem, evaluate (102)5

Answer 7 :

102 can be expressed as the sum or difference of two numbers whose powers are easier to calculate and then, Binomial Theorem can be applied.
It can be written that, 102 = 100 + 2

Question 8 : Using Binomial Theorem, evaluate (101)4

Answer 8 :

101 can be expressed as the sum or difference of two numbers whose powers are easier to calculate and then, Binomial Theorem can be applied.
It can be written that, 101 = 100 + 1

Question 9 : Using Binomial Theorem, evaluate (99)5

Answer 9 :

99 can be written as the sum or difference of two numbers whose powers are easier to calculate and then, Binomial Theorem can be applied.
It can be written that, 99 = 100 – 1

Question 10 :

Using Binomial Theorem, indicate which number is larger (1.1)10000 or 1000.

Answer 10 :

By splitting 1.1 and then applying Binomial Theorem,the first few terms of (1.1)10000 canbe obtained as


Selected

 

Chapter 8 Binomial Theorem Ex-8.1 Contributors

krishan

Share your email for latest updates

Name:
Email:

Our partners