• +91 9971497814
  • info@interviewmaterial.com

Chapter 13 Limits and Derivatives Ex-13.1 Interview Questions Answers

Question 1 : Evaluate the Given limit: 

Answer 1 :

Given

Substituting x = 3, we get

= 3 + 3

= 6

Question 2 : Evaluate the Given limit: 

Answer 2 :

Given limit:
 
Substituting x = π, we get
 = (π – 22 / 7)

Question 3 : Evaluate the Given limit: 

Answer 3 :

Given limit: 
Substituting r = 1, we get
 
= π(1)2
= π

Question 4 : Evaluate the Given limit: 

Answer 4 :

Given limit:
 
Substituting x = 4, we get
 = [4(4) + 3] / (4 – 2)
= (16 + 3) / 2
= 19 / 2

Question 5 : Evaluate the Given limit: 

Answer 5 :

Given limit:
 
Substituting x = -1, we get
 
= [(-1)10 + (-1)5 + 1] / (-1 – 1)
= (1 – 1 + 1) / – 2
= – 1 / 2

Question 6 : Evaluate the Given limit: 

Answer 6 :

Given limit:
 
= [(0 + 1)5 – 1] / 0
=0
Since, this limit is undefined
Substitute x + 1 = y, then x = y – 1

Question 7 : Evaluate the Given limit: 

Answer 7 :


Question 8 : Evaluate the Given limit: 

Answer 8 :


Question 9 : Evaluate the Given limit: 

Answer 9 :

= [a (0) + b] / c (0) + 1

= b / 1

= b

Question 10 : Evaluate the Given limit:  

Answer 10 :



Selected

 

Chapter 13 Limits and Derivatives Ex-13.1 Contributors

krishan

Share your email for latest updates

Name:
Email:

Our partners