• +91 9971497814
  • info@interviewmaterial.com

Continuity and Differentiability Ex-5.3 Questions Answers

Subjects

Question 1 : Find :

Answer 1 : The given relationship is

Differentiating this relationshipwith respect to x, we obtain

Question 2 : Find ;

Answer 2 : The given relationship is

Differentiating this relationshipwith respect to x, we obtain

Question 3 : Find ;

Answer 3 : The given relationship is

Differentiating this relationshipwith respect to x, we obtain

Using chain rule, we obtain 

and

 

From (1) and (2), we obtain

Question 4 : Find :

Answer 4 : The given relationship is

Differentiating this relationship with respectto x, we obtain 

Question 5 : Find :

Answer 5 : The given relationship is

Differentiating this relationshipwith respect to x, we obtain

 [Derivative of constantfunction is 0]

Question 6 : Find :

Answer 6 : The given relationship is

Differentiating this relationshipwith respect to x, we obtain

Question 7 : Find :

Answer 7 : The given relationship is 

Differentiating this relationshipwith respect to x, we obtain

Using chain rule, we obtain

From (1), (2), and (3), we obtain

Question 8 : Find :

Answer 8 : The given relationship is

Differentiating this relationshipwith respect to x, we obtain

Question 9 : Find :

Answer 9 : We have

Question 10 : Find 

Answer 10 :

The give relationship is 
It is known that, 

Comparing equations (1) and (2),we obtain

Differentiating this relationshipwith respect to x, we obtain


Selected

 

Continuity and Differentiability Ex-5.3 Contributors

krishan

Share your email for latest updates

Name:
Email:

Our partners