• +91 9971497814
  • info@interviewmaterial.com

Active Directory Questions Answers

Picks for you

Subjects

Question 1 : What is usb?

Answer 1 : Short for universal serial bus, USB (pronounced yoo-es-bee) is a plug and play interface that allows a computer to communicate with peripheral and other devices. USB-connected devices cover a broad range; anything from keyboards and mice, to music players and flash drives. USB may also be used to send power to certain devices, such as powering smartphones and tablets and charging their batteries.

Question 2 : What is Active Directory ?

Answer 2 : Active Directory is a Meta Data. Active Directory is a data base which store a data base like your user information, computer information and also other network object info. It has capabilities to manage and administor the complite Network which connect with AD.

Question 3 : What is domain ?

Answer 3 : Windows NT and Windows 2000, a domain is a set of network resources (applications, printers, and so forth) for a group of users. The user need only to log in to the domain to gain access to the resources, which may be located on a number of different servers in the network. The 'domain' is simply your computer address not to confused with an URL. A domain address might look something like 211.170.469.

Question 4 : What is domain controller ?

Answer 4 : A Domain controller (DC) is a server that responds to security authentication requests (logging in, checking permissions, etc.) within the Windows Server domain. A domain is a concept introduced in Windows NT whereby a user may be granted access to a number of computer resources with the use of a single username and password combination.

Question 5 : What is LDAP ?

Answer 5 : Lightweight Directory Access Protocol LDAP is the industry standard directory access protocol, making Active Directory widely accessible to management and query applications. Active Directory supports LDAPv3 and LDAPv2.

Question 6 : What is KCC ?

Answer 6 : KCC ( knowledge consistency checker ) is used to generate replication topology for inter site replication and for intrasite replication.with in a site replication traffic is done via remote procedure calls over ip, while between site it is done through either RPC or SMTP

Question 7 : Where is the AD database held? What other folders are related to AD?

Answer 7 : The AD data base is store in c:\windows\ntds\NTDS.DIT.

Question 8 : What is the SYSVOL folder?

Answer 8 : The sysVOL folder stores the server's copy of the domain's public files. The contents such as group policy, users etc of the sysvol folder are replicated to all domain controllers in the domain.

Question 9 : Where are the Windows NT Primary Domain Controller (PDC) and its Backup Domain Controller (BDC) in Server 2003 ?

Answer 9 : The Active Directory replaces them. Now all domain controllers share a multimaster peer-to-peer read and write relationship that hosts copies of the Active Directory.

Question 10 : I am trying to create a new universal user group. Why can’t I ?

Answer 10 : Universal groups are allowed only in native-mode Windows Server 2003 environments. Native mode requires that all domain controllers be promoted to Windows Server 2003 Active Directory.


Selected

 

Active Directory Contributors

krishan
Rajeev Katiyar

Share your email for latest updates

Name:
Email:

Our partners