• +91 9971497814
  • info@interviewmaterial.com

Animation Questions Answers

Subjects

Question 1 : What is Animation Please explain?

Answer 1 : Animation is the rapid display of a sequence of images of 2-D or 3-D artwork or model positions in order to create an illusion of movement.

Question 2 : Who Is the Father of Animation?

Answer 2 : Blackton is a Father of American Animation.

Question 3 : What Are the use of Animation?

Answer 3 : Today in market, various use of animations, 1. Advertisements 2. Art 3. Education 4. Entertainment 5. Engineering 6. And so on

Question 4 : What Are the 5 Types of Animation?

Answer 4 : 1. Traditional Animation (2D, Cel, Hand Drawn) 2. 2D Animation (Vector-Based) 3. 3D Animation (CGI, Computer Animation) 4. Motion Graphics (Typography, Animated Logos) 5. Stop Motion (Claymation, Cut-Outs)

Question 5 : What Is Modeling And Texturing?

Answer 5 : Texturing means to cover a pattern design above any 3D surface Model.From one opolygon or surface objet to create a another shape our real life,s things.

Question 6 : What Is Texturing?

Answer 6 : Texturing refers to the process by which professional animators are able to produce astonishing details. This detailing may refer to detailing of a character or even the environment in which the character is placed. Detailing includes clothing, hair, eye colour, skin etc. in case of a character. In case of environmental texturing, it includes textures prepared for surrounding environment, from the surface of a table or chair, to clouds or forest in the background. Animators usually use photo shop in case of environmental texturing. For character detailing photo shop may be used although some animators may prefer soft wares like 'Z brush' which offer a much higher degree of detail.

Question 7 : What Is Difference Between Display Card And Graphic Card?

Answer 7 : Display card disply the screen in normal resolution and basic graphic. But graphic card will increase the resolution and graphic to highet level and gives best performance and best result.

Question 8 : What Is The Use Of Animation?

Answer 8 : The use of animation : Nowadays animation using everywhere. we need animation for understanding difficult thing in simple way. animation used for entertainment. animation used for express our thinking, our feeling and our dream in real world through media. animation means moving pictures, sequence of images. through animation people learning lots of thing in the world. animation used for architecture to show the future house in virtual life. animation used in every field of educational, entertainment & lots of fields animation is a vast term to explain.

Question 9 : What Is The Need Of Multimedia Course?

Answer 9 : Multimedia finds its application in various areas including, but not limited to, advertisements, art, education, entertainment, engineering, medicine, mathematics, business, scientific research 1)Multiple Job 2)Improve your creative Knowledge

Question 10 : Full Form Of Cgi?

Answer 10 : Computer Generated Imagery


Selected

 

Animation Contributors

krishan
Neetigya Verma
Rajeev Katiyar

Share your email for latest updates

Name:
Email:

Our partners